Eerst even een filmpje en daarvoor klik je op de foto hier onder.

 

Solfeggio

De zogenaamde Solfeggio Frequenties zijn heel oud en hebben een helende werking op ons algehele welzijn. Het is een 6 tonige schaal van opeenvolgende frequenties, namelijk 369, 417, 528, 639, 741 & 852 Hz die, als je er naar luistert, heling versnelt. Het werkt door op je (lichaams)cellen, DNA, je chakra’s & aura, maar ook planten uit de natuur zenden deze frequentie uit. Vandaar dat we opladen in de natuur en ons daar vaak ook beter voelen dan in de stad & daarom is het ook zo belangrijk wat we eten. Dat we de juiste frequentie, natuurlijke OER-voeding eten.

Oude Griekse & Egyptische muziekinstrumenten die zijn teruggevonden, waren voor het grootste deel afgestemd op 432 Hz. 432 is een getal dat wiskundig in overeenstemming is en het dichtst komt bij de frequentie van de natuur en werkt helend op ons fysieke lichaam. Volgens de Griekse mythologie is Orpheus de God van de muziek, de dood & van wedergeboorte. Ook was hij de houder van de ‘Ambrosia’ en de muziek van transformatie (Ambrosia word in de Griekse mythologie gezien als drank of voeding en was bestemd voor de Goden om onsterfelijkheid te bereiken). Zijn muziekinstrumenten waren afgestemd op 432 Hz.

Gezangen in het (oude) Latijn & Gregoriaans bevatten deze mooie (helende) frequentie. De kerk heeft deze langzaam laten ‘uitsterven’. Ook mantra’s uit het oude Sanskriet vallen hier onder.

Hedendaagse muziekinstrumenten zijn vaak afgestemd op 440 Hz. Rond 1940 (oorlogstijd) is deze muziek frequentie ingevoerd (ipv 432 Hz) en zo langzaam ingeburgerd in de muziekwereld. De Amerikaanse Dr. Leonard Horowitz heeft heel veel onderzoek gedaan naar de effecten van deze 440 Hz frequentie op de mens. Hij kwam er achter dat, door de monopolisering van de muziekindustrie, hele bevolkingsgroepen blootgesteld worden aan frequenties die leiden tot meer agressie, irritatie en emotionele onbalans. Dit gedrag lokt deze muziekfrequentie (440) dus uit.

Hier kun je een kort muziekstukje beluisteren waarvan een gedeelte is in 432 Hz en hetzelfde stukje in 440 Hz. Je kunt het verschil voelen!

Everything is energy and that’s all there is. Match the frequency of what you want and you can not help but get that reality. It can be no other way.
Albert Einstein

Wat ik zelf heb gemerkt is dat je dus, als je naar de radio (of een of andere cd) luistert, niet weet over welke muziekfrequentie het gaat (waarschijnlijk de verkeerde). Ik kan het verschil wel voelen als ik naar onderstaande muziek luister of de radio & jij waarschijnlijk ook!

De oorspronkelijke toonladder is, zoals je hieronder kunt zien: ut, re, mi, fa, so, la (en niet do) en is ook veranderd, net als de 440 frequentie. Bij elke frequentie horen emoties die geheeld of los gelaten kunnen worden door deze muziek.

Hieronder heb ik de 6 Solfeggio Frequenties beschreven. Ik heb bij elke frequentie een link toegevoegd naar een muziekstuk. Er zijn, per frequentie, vele muziekstukken meer te vinden op YouTube. Voel welk muziekstuk voor jou goed voelt. Vind je bij een bepaalde frequentie de muziek niet fijn voelen, zoek dan een ander muziekstuk met deze frequentie.

& de frequentie 432 Hz

  • 432 Hz
    Is in overeenstemming met de frequentie van de natuur en werkt helend op ons fysieke lichaam.
    Deep Healing Music for The Body & Soul – DNA Repair, Relaxation Music, Meditation Music
    Aanvulling voor de mensen die het Leefstijl Traject of een Voedingscursus bij mij hebben gevolgd: De frequentie van de juiste voeding (ons eten), dus puur eten uit de natuur, dus pure & biologische producten (vlees, groenten & fruit enz.), hebben ook door deze zuiverder frequentie nog eens een extra helende werking op ons fysieke lichaam. Ongezonde & gemaakte producten hebben meer de werking van de 440 Hz frequentie (zie hierboven).

 

De muziek werkt het diepst door als je dit door een koptelefoon beluistert. Ik zet het ook vaak aan op de achtergrond, want ik weet zeker dat dit dan ook doorwerkt.

Extra onderzoek door Dr. Horowitz toont aan dat er nog 3 extra frequenties toegevoegd kunnen worden aan de Solfeggio Frequenties. Ook staat elke frequentie in verbinding met een chakra & elk chakra staat in verbinding met een orgaanklier (hormonen). Deze extra frequenties & de connectie van alle frequenties met de chakra’s & de organen behandel ik in de Muziek Frequenties & Chakra’s.

 

Pythagoras

Wiskundig klopt deze muziek ook helemaal (& vast ook geometrisch, want je kunt hele mooie vormen krijgen door geluid). Het gaat wiskundig om de getallen 3 – 6 – 9 die bij elke Pythagoras wiskundige formule van bovenstaande frequenties altijd op 3, 6 of 9 uitkomen.

 

Nicola Tesla

Hij had met zijn berekeningen o.a. vrije (gratis) energie uitgevonden, wat verborgen is gehouden door hogere beïnvloeders. Hij leerde zijn studenten over de formules en berekeningen met de cijfers 3, 6 & 9.

‘If you only knew the magnificence of the 3, 6 and 9, then you would have a key to the universe’
Nicola Tesla

 

Delen

Het is mijn doel om zoveel mogelijk mensen te ondersteunen in het grote veranderingsproces dat nu bezig is naar een mooier & gezonder lichaam EN een mooiere & gezondere wereld voor onszelf & anderen.
Vond je dit thema interessant & denk je dat een ander er ook door geïnspireerd kan raken,
dan mag je dit bericht delen.
Hoe meer we delen vanuit liefde, hoe sneller deze mooiere wereld er voor iedereen is.

 

Andere Les(sen)

Ik zou (onder de foto) heel graag horen wat je van dit thema vond & of je er wat aan hebt gehad.
Liefs Leonie

 

 

10 reacties

Leonie · 10 augustus 2021 op 22:40

Marjelle, ik heb je een mailtje gestuurd! Gr. Leonie

Voor andere geïnteresseerden, dit is een Cd met alle Solfeggio Frequenties. Speelduur 16:41:35. Zie hier! Je kunt via de link ook een luisterfragment afspelen om te beluisteren & te voelen of het goed is voor jou!

Marjelle Brussee · 8 augustus 2021 op 20:28

hoi Leonie, sinds kort de helaing frequenties ontdekt en luister nu veel via you tube. Ik vind het echter niet fijn om lang op internet te zijn omdat er helaas nu ook veel cyber-criminaliteit is. S Nachts toen ik een you tube filmpje van 8 uur aan liet staan kreeg ik ook dromen van mensen die onder druk werden gezet en bedreigd via de computer. Bepaald geen helende energie en omdat ik Hsp ben kan het zijn dat ik dat dus ook oppik als ik lang op internet ben. Daarom wil ik de healing frequenties graag op cd hebben. heb je nog een goeie tip? Zou je me dan en mailtje daarover willen sturen? Alvast bedankt!!! Marjelle

Ana · 21 mei 2021 op 10:58

Beste Leonie,
Dank voor het delen van deze info. Ik besef al meer dan 30 jaar dat bepaalde frequenties heel helend zijn.
Mijn man werd toen zeer ernstig ziek, ook voor artsen was onbekend hoe het verloop zou gaan. Ik ben gaan zoeken hoe hem te helpen op een alternatieve manier en kwam zo met Reiki in aanraking en muziek.
In Amsterdam, in de straat van het Concertgebouw, bestond toen een muziekwinkel, lp’s, cd’s etc, daar kocht ik 3 cd’s met helende frequenties muziek.
Door de jaren heen ben ik die kwijtgeraakt maar het besef dat muziek alle invloed heeft op alles wat leeft is alleen maar gegroeid.
Ben ook blij dat steeds meer mensen dat ontdekken.
Nogmaals dank voor het delen :))
Ana

Saskia · 5 april 2021 op 11:48

Super boeiend. Heel interessant om te lezen. Heel duidelijk uitgelegd allemaal, Fijn!. En ook heel fijn om de muziek op de achtergrond aan te hebben.

Leonie · 31 maart 2021 op 19:53

Leuk Astrid! Dank voor je reactie

Astrid - YourInnergy · 13 maart 2021 op 08:08

Boeiende materie. Ik hou me, mede vanuit mijn vak, bezig met frequentie en trilling en wat dit doet met ons. Hoe we vanuit onszelf de helende werking in ons weer kunnen activeren en weer in harmonie met ons en onze omgeving komen. Heldere en duidelijke uitleg en leuk ook om de vergelijking met Pythagoras en Tesla te lezen. Komt alles toch weer bij elkaar op de één of andere manier en is er veel meer met ons verweven dan soms ogenschijnlijk lijkt.
Hartegroet, Astrid

Wim · 6 maart 2021 op 17:17

Dag Leonie, op zoek naar informatie over Sound Healing kwam ik op jouw website .
Zeer waardevolle informatie voor een musicus / reiki practitioner die zich ook bezig gaat houden
met Sound Healing met stemvorken op basis van de Ohm energie. Dank je wel !
Hartelijke groet, Wim.

Jeanette · 28 januari 2021 op 14:38

Het houdt me bezig en ik gebruik het ook. Ik weet eigenlijk niet of ik er resultaten mee heb behaald. Ik ben in elk geval wat rustiger soms.

Joost · 23 januari 2021 op 13:59

Hallo Leonie, Dank voor deze mooie website! In mijn zoektocht naar meer informatie over geluidsfrequenties kwam ik al snel hierop terecht, en het heeft me echt handvatten gegeven en geïnspireerd om verder deze materie in te duiken. Nogmaals bedankt voor je inspiratie! Ik wens je een fijn weekend! Groeten, Joost

Yvonne · 16 november 2020 op 17:32

Beste Leonie, Dank voor de heldere en boeiende informatie die je geeft over muziekfrequenties en hun werking. Fijn ook dat er zoveel links bij staan. Er gaat een wereld voor me open ! Ik vind het heel mooi dat je zoveel mogelijk mensen wil ondersteunen in de transitie die gaande is, daar sluit ik me graag bij aan en ik heb al veel mensen naar je site verwezen. Hartelijke groet, Yvonne

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.