Orthomoleculair Voedingsdeskundige
Ortho betekent recht of gezond en moleculair betekent de moleculen betreffende. Eten kan energie onttrekken aan je lichaamscellen (moleculen) en dus je fysieke lichaam uitputten en zwakker maken. Eten met de juiste voedingsstoffen geeft je lichaam energie en power, zodat je fitter, gezonder, helderder, energieker en vrolijker wordt.

Voeding is de belangrijkste basis. Als je basis (de fundering, je wortels, je basischakra) goed is sta je steviger, kun je veel meer aan en wordt het leven een stuk leuker. Hoe beter de basis, hoe fijner je je voelt, hoe beter de energie stroomt, hoe beter je dingen kunt loslaten, hoe rustiger je hoofd wordt en dat maakt dat je van die olifant vaak weer een mugje maakt. Hoe relaxter en beter geaard jij bent, hoe lekkerder je je voelt.

Van wat we eten worden onze lichaamscellen (moleculen) gemaakt. Gezonde lichaamscellen zijn belangrijk voor een goede gezondheid en daarom is het handig om te weten uit welke producten je die goede gezondheid kunt maken. Hoe kun je je eetwijze zo aanpassen, om optimale vitaminen, mineralen, eiwitten en vetten binnen te krijgen, om je gezondste Zelf te worden.

 

“Let food be thy medicine and medicine be thy food.”
Hippocrates

 

Epigenetica (kPNI)
Voor mij is Epigenetica: Alle factoren die het DNA, de (lichaams)cellen beïnvloeden. Net zoals een zaadje dat een mooie grote boom gaat worden, daar aarde, water, licht, lucht en aandacht voor nodig heeft om mooi, groot, gezond en sterk te worden en te blijven, hebben wij als mens ook bepaalde voedingsstoffen nodig om sterk, gezond, fit en krachtig te worden en te blijven!

Er zijn bepaalde stoffen, omstandigheden, situaties die ons menselijk lichaam en onze lichaamscellen energie kosten en dus zwakker maken. Ook zijn er legio aan voedingsstoffen, situaties, omstandigheden en voorwaarden waaronder, en waardoor onze lichaamscellen en dus ons lichaam, optimaal kunnen functioneren. In de Epigenetica ga je kijken welke voedingsstoffen, omstandigheden en situaties een menselijk lichaam nodig heeft om sterk, gezond, fit en krachtig te worden en te blijven.

Voor mij is dit een super boeiend onderwerp! Hoe kun je er zelf voor zorgen, met de juiste informatie, door je lifestyle aan te passen, door jezelf zo te voeden, je denkwijze en overtuigingen zo aan te passen, dat je je leukste leven Creëert. Net als dat zaadje van die boom, die ook bepaalde voedingsstoffen nodig heeft om op z’n mooist te kunnen stralen.

 

“I am the clearest off all times”
Abraham Hicks

 

Energiewerk
Alles is energie, wat je zaait zul je oogsten, wat je uitzendt krijg je terug. Deze uitspraken kennen veel mensen wel en ik heb zelf ervaren dat dit helemaal klopt. Alles wat je uitzendt krijg je terug. Leuke dingen, en ook minder leuke dingen.

Ik heb gemerkt dat, hoe gezonder je eet, hoe beter je jezelf voedt, hoe beter geaard je bent, hoe beter in balans je bent, hoe meer fysieke energie je hebt, hoe gemakkelijker het is om bewust mooie, leuke dingen uit te zenden en te creëren en deze dan ook terug te kunnen ontvangen.

De energie van de Wet van aantrekking zit voor mijn gevoel op een bepaalde frequentie, net zoals elke radiozender een eigen frequentie heeft. Als je een bepaalde zender wilt luisteren moet je je daarop afstemmen. Hoe meer fysieke energie je hebt, hoe beter geaard je bent, hoe beter in balans je bent, hoe beter je je dan ook kunt ontspannen, hoe gemakkelijker je je op die mooie energie frequentie af kunt stemmen.

 

“Everything is energy and that’s all there is to it. Match the frequency of the reality you want and you cannot help but get that reality. It can be no other way.”
Abraham Hicks