Al meer dan 22 jaar heb ik me verdiept in gezondheid, bewustwording, voeding en onderwerpen die daar mee te maken hebben. Ik heb hier veel over uitgezocht, gelezen, opleidingen over gevolgd en deelgenomen aan bewustwordings-reizen. Na een aantal jaren kwam ik er achter dat er zo’n rode draad door m’n leven liep.

Die rode draad bestond uit, genieten van het reizen, nieuwe mensen ontmoeten, de vrijheid, heerlijk eten, lezen, nieuwe kennis opdoen… Maar ook uit, vaak hoofdpijn, migraine, me in sommige periodes helemaal niet fit voelen en veel last van invloeden van buitenaf. Al vanaf de basisschool was ik bij verschillende artsen en therapeuten geweest en de klachten waren er (in meer en mindere mate) nog steeds.

Uiteindelijk kreeg ik last van hypoglykemie. Het advies was om dan vaker (min. 6x per dag) brood en ontbijtkoek e.d. te eten, dan was het onder controle en zou ik niet van m’n stokje gaan. Haha… Nu kan ik er om lachen, maar als iemand hypoglykemie heeft is dat het slechtste advies wat je kunt geven. Zo wordt het, weet ik nu, dus steeds erger!

Ook zag ik, dat ik in de periodes dat ik reisde veel minder, tot geen klachten had. Vooral toen ik in Zuid-Amerika woonde, waar ik veel verschillende soorten groentes en fruit at. Veel eiwitten zoals eieren, vis en garnalen binnenkreeg. Veel buiten was en erg veel wandelde. Ik had weinig stress en genoot! Ik wilde daar helemaal zijn.

Het moest dus hier ook anders kunnen, daar was ik van overtuigd. Er was een mooier leven te creëren!

 

Alles is met elkaar verweven, Body, Mind & Soul!

 

Hierdoor ben ik net zo lang gaan zoeken tot ik de juiste opleidingen vond. Mijn vraag was: Wat heeft het lichaam nu nodig aan voedingsstoffen om gezond & fit te worden en te blijven. Toen vond ik de opleiding tot Orthomoleculair Voedingsdeskundige. Tijdens deze opleiding werd me al heel veel duidelijk en verminderden m’n klachten. Hierop volgde de opleiding Epigenetisch Therapeut en werd de stof nog verder uitgediept. Ik vind het zo boeiend, dat door wat je eet en waar je jezelf mee voedt (voeden is veel meer dan alleen eten), je je lichaam kunt opbouwen en energie kunt geven of door ‘verkeerde’ voeding kunt afbreken en energie gaat onttrekken.

Mijn klachten zijn bijna tot helemaal weg. Ik kan een hele dag niet eten en ga ik nog niet van m’n stokje. En een leuke bijkomstigheid was dat ik een paar kilo afviel. Ook zag ik in mijn mede studenten de positieve veranderingen en dacht, dit moet IEDEREEN weten. Dit hadden we op de basisschool al moeten leren.

Hierna nam ik deel aan de opleiding Energiewerk. Doen waar je blij van wordt, je inner spirit volgen, geeft energie en is daarnaast ook een grote sleutel tot gezondheid. De Wet van Aantrekking hoort daar voor mij helemaal bij. Wat je uitzendt krijg je terug, wat je zaait zul je oogsten. De combinatie Energiewerk met de alle vorige opleidingen & cursussen is perfect. Daardoor leerde ik nog meer naar verschillende onderdelen te kijken, Fysiek, Emotioneel, Mentaal & Spiritueel.

Daar werd ik zo blij van dat ik dit met anderen wilde delen. Ik geef cursussen over bovenstaande onderwerpen en ik vind het super om te zien dat bij cursisten klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen, dat ze gezonder & fitter worden en meer voor zichzelf gaan kiezen, minder last hebben van invloeden van buitenaf, beter slapen, meer rust in hun hoofd krijgen, beter kunnen ontspannen, meer zin krijgen in leuke dingen, blijer en fitter worden en een mooier leven gaan creëren…

 

Ik ben veel bezig met gezondheid, voeding, bewustwording & creëren. Hierin blijf ik groeien en ontdekken. Het is een soort van stappenplan, van voeding (een stevige basis), naar uiteindelijk in het NU zijn (in verbinding met je hogere zelf), een blij & fijn leven creëren.

Leonie